De snuffelfiets van de provincie Utrecht

Een ‘snuffelend’ apparaatje onder het stuur van je fiets? De provincie Utrecht startte vorig jaar dit bijzondere experiment, samen met 50 betrokken burgers. De ‘Snuffelfiets’ meet niet alleen fijnstof, maar brengt ook fietsroutes in kaart, voelt oneffenheden in het wegdek en meet hittestress. Civity brengt met behulp van CyclePRINT de data in beeld. Welke inzichten levert dat op?

“Steeds meer mensen maken zich zorgen over het klimaat en over luchtkwaliteit”, stelt Claar Schouwenaar, projectleider digitale innovaties en pilots bij de provincie Utrecht. “Veel burgers meten bijvoorbeeld zelf vanuit hun achtertuin het fijnstof in de lucht. Samen met databureau Civity en SODAQ, expert in the Internet of Things, vroegen we ons af: kunnen we dat soort data niet real-time leveren en mobiel meten? Zo ontstond het idee van een snuffelende fiets.”

8.000 kilometer, 50 deelnemers, 5 weken

In de pilotfase deden 50 burgers mee in 5 teams. De uitdaging: fiets met je team zo veel mogelijk kilometers. In 5 weken tijd leverde dat zo’n 8.000 kilometer aan fietsdata op. “We merken dat burgers graag zelf iets bijdragen, naast elektrisch rijden of afval scheiden. Ieder voor zich fijnstof verminderen of hittestress oplossen is niet reëel. Maar je kunt als burger wel in kaart brengen waar de problemen zijn”, stelt Claar.

De volgende stap is om de pilot na de zomer uit te breiden naar 500 kastjes, een jaar lang. Claar klinkt enthousiast: “Die deelnemers hadden we binnen no time verzameld. En we managen die community actief. Deelnemers worden continu op de hoogte gehouden en er worden allerlei bijeenkomsten georganiseerd.”

Naast burgers worden ook gemeenten en bijvoorbeeld de Fietsersbond bij het project betrokken. “Zo wordt het project bestuurlijk geagendeerd en kunnen we ook tussentijds evalueren. We willen daarmee antwoord te krijgen op de vraag: Wat kunnen we met al die data? En ook: wat kunnen we er niet mee?”

Meer zien met CyclePRINT

Door de data van Snuffelfietsen te combineren met data van meetkastjes op vaste punten, ontstaat een beeld van luchtkwaliteit, hittestress, de staat van het wegdek en het gebruik van fietsroutes. Het RIVM zorgt voor opschoning en validatie van de data; CyclePRINT visualiseert ze.

“De expertise van CyclePRINT zou het mogelijk kunnen maken om inzicht te krijgen in welke maatregelen we moeten treffen of hoe we beleid kunnen aanpassen”, vertelt Claar verder. “Hoe precies, onderzoeken we nog. We willen vooral een beweging in gang zetten: dat meer overheden aanhaken en de technologie verder getest wordt. Het zou mooi zijn als fietsdata vanaf nu via meerdere platforms verzameld worden. Zo komen data en beleid dichter bij elkaar en kunnen ze elkaar versterken!”

Meer weten?

Bezoek ons op:

VNG Jaarcongres | 4,5 Juni

Civity inspiratiemiddag | 20 juni

Recent Posts