Elke 10 seconden de luchtkwaliteit snuiven

Luchtkwaliteit is een thema dat steeds meer leeft onder burgers. Jaarlijks overlijden zo’n 6.000 tot 9.000 mensen vroegtijdig aan de gevolgen van slechte luchtkwaliteit. Een echte sluipmoordenaar volgens Tom de Nooij van data-expert Civity. “Zeker als je het vergelijkt met de 700 verkeersdoden per jaar, die veel meer aandacht krijgen.” Hoe kun je met data die problemen aan?

“Overheden zitten echt te springen om meer data”, merkt De Nooij, projectleider bij Civity. Het bedrijf legt de verbinding tussen meetapparatuur en het dataplatform waarin alle gegevens worden verzameld en opgeslagen. De Snuffelfiets is in dat opzicht een ambitieus en impactvol experiment. “Door op mobiele punten onder meer de luchtkwaliteit te meten, bieden we inzicht in -en grip op- de infrastructuur. Op welke plekken is de luchtkwaliteit goed of slecht? Daar kunnen overheden op inspelen. Denk aan maatregelen die de uitstoot verminderen of stimulering van het fietsverkeer op plekken waar de lucht juist schoon is.”

De samenwerking met de leverancier van de meetkastjes en CyclePRINT is een goed werkende drie-eenheid. De Nooij: “We krijgen onze data vanuit de meetkastjes van de firma SODAQ. Met CyclePRINT kunnen we de data vervolgens omzetten naar heldere informatie op een kaart. Dat helpt om inzicht te krijgen in wat al die data betekenen.”

Meetkastje

Het meetkastje van de firma SODAQ op de Snuffelfiets meet elke 10 seconden de luchtkwaliteit (fijnstof), trillingen, temperatuur én locatie en verstuurt die data elke twee minuten naar Civity. “Het voordeel van op die manier meten, is dat je met minder kastjes véél meer data ophaalt dan wanneer je alle lantaarnpalen vol hangt met sensoren”, zegt Ollie Smeenk, manager Sales & Marketing bij SODAQ. Het consultancybureau maakt meetapparatuur met een laag stroomverbruik, waaronder ook de apparatuur voor de Snuffelfiets. Door de data van vaste en mobiele punten te combineren, krijg je een compleet beeld en kun je veel beter storende factoren uit je data filteren, weet Ollie. “Daardoor zien we in Zeist, waar het experiment gestart is, dat de provinciale weg weliswaar sneller is, maar ook duidelijk minder schoon. Door het centrum fietsen is gezonder.”

Meer weten?

Bezoek ons op:

VNG Jaarcongres | 4,5 Juni

Civity inspiratiemiddag | 20 juni

Longfonds juicht

Ook het Longfonds juicht het initiatief van de Snuffelfiets toe. Met meer data is het mogelijk om in kaart te brengen waar de ‘gezondste’ fietsroutes liggen. Hoe mooi is dat voor mensen met bijvoorbeeld een longaandoening?

Recent Posts