Fietsverkeer in één oogopslag

Meer dan 200 steden en 10 provincies zetten CyclePRINT in als hét instrument om fietsverkeer op basis van GPS data te monitoren. Het geeft visueel inzicht in daadwerkelijk gemaakte fietskilometers. Zo is het eenvoudig om fietsgedrag te analyseren, om de prestaties van het lokale fietsnetwerk te beschouwen en om reële voorspellingen te doen op de effecten van ingrepen op dat netwerk. De officiële licentie op CyclePRINT, verstrekt in het Fietstelweek programma, is inmiddels verlopen maar kan tot 1 november gratis worden verlengd! Nu compleet met ‘gestapelde’ dataset van de Fietstelweken van 2015, 2016 en 2017. Voor een nog beter en overzichtelijker beeld van de fietsstromen in de stad.

CyclePRINT, de datavisualisatie tool die

  • alle bestaande fiets data (bv GPS en teldata) bij elkaar brengt
  • daadwerkelijk fietsgedrag in de stad in beeld brengt
  • inzicht geeft in de effecten van mogelijke route-alternatieven en beleidsmaatregelen

Een must voor beleidsmakers en toekomstdenkers…

The Urban Future brengt CyclePRINT verder

CyclePRINT zorgde ervoor dat de data uit de nationale Fietstelweken beschikbaar kwamen in een uniek instrument. De verzamelde GPS-data uit het fietsverkeer komen in CyclePRINT tot leven in heldere en gevisualiseerde analyses. Daarbij is het nu ook mogelijk om ‘eigen’ regionale teldata toe te voegen.

The Urban Future ontwikkelt CyclePRINT tot een nóg beter instrument waarmee we onze steden bereikbaar, leefbaar en gezond houden.

Recent Posts