The Urban Future, Civity en Sodaq bundelen krachten

The Urban Future, Civity en Sodaq zijn de samenwerking aangegaan om Milieu en Luchtkwaliteitsdata in beeld te brengen op het fietsnetwerk. De Sensoren van Sodaq, het dataplatform van Civity en CyclePRINT van The Urban Future brengen extra informatie over uw fietsnetwerk in beeld.

Door de data van Snuffelfietsen te combineren met data van meetkastjes op vaste punten, ontstaat een beeld van luchtkwaliteit, hittestress, de staat van het wegdek en het gebruik van fietsroutes. Het RIVM zorgt voor opschoning en validatie van de data; CyclePRINT visualiseert ze.

“De expertise van CyclePRINT zou het mogelijk kunnen maken om inzicht te krijgen in welke maatregelen we moeten treffen of hoe we beleid kunnen aanpassen”, vertelt Claar Schouwenaar, projectleider digitale innovaties en pilots bij de provincie Utrecht.  “Hoe precies, onderzoeken we nog. We willen vooral een beweging in gang zetten: dat meer overheden aanhaken en de technologie verder getest wordt. Het zou mooi zijn als fietsdata vanaf nu via meerdere platforms verzameld worden. Zo komen data en beleid dichter bij elkaar en kunnen ze elkaar versterken!”

Meer zien met CyclePRINT

CyclePRINT geeft u visualisaties en analyse over het fietsen in uw stad. Als u het fietsgedrag en fietsgebruik kent, helpt het u begrijpen hoe u de potentiële kracht van fietsen kunt gebruiken om uw stad nog beter bereikbaar te maken.

CyclePRINT is een éénvoudig te gebruiken online fietsnetwerk performance tool, waarin uw GPS data wordt vertaald in relevante inzichten om beleid te ontwikkelen. U kunt hiermee het huidige fietsgedrag analyseren en de effecten van toekomstige netwerk aanpassingen onderzoeken en de overall performance van uw netwerk tot in detail onderzoeken. Dit resulteert in waardevolle inzichten over fietsgedrag en gebruik in uw stad of regio, waarmee u besluiten kunt onderbouwen.

Meer weten?

SODAQ Snuffelfiets

Civity Snuffelfiets

Recent Posts