De organisatie van de Dutch Future City Conference ontving aanvragen van maar liefst 50 bedrijven en gemeenten uit heel Europa die tijdens het congres op 19 september in Utrecht hun smart city oplossing of vraag willen delen met het publiek.

Bij de selectie heeft de organisatie gestreefd een inhoudelijk brede selectie aan pitches te presenteren die bovendien zo concreet mogelijk zijn. De volgende organisaties zijn geselecteerd om hun project te komen pitchen op 19 september:

Duurzaam Dataplatform (BackHoom), Digital FoodValleyHub (ICT Campus), E-democratie platform (Citizenlab), Uitbreiding Whatsapp Buurtpreventie (Stichting Whatsapp Buurtpreventie), EU-project RUGGEDISED (Gemeente Rotterdam), Connected i-Bike (ICR3ATE | Digital Makers Lab), Slim Melden (Civity), Digitale zorgomgeving (Amerpoort), Bouwbesluit voor de Smart City (Ekelmans & Meijer Advocaten), Signalen Informatievoorziening Amsterdam (SIA) (Gemeente Amsterdam), Healthy neighbourhoods (EGM Architecten), Slimme energiezuinige lantaarnpalen (Hydro – Pole Products), Hello Bin (AeroVision), Gezondheidsrisico’s technologische ontwikkelingen (Stichting EHS), SMART app voor gedragsbeïnvloeding in het verkeer (Gemeente Enschede), VR als Digital Twin City (The Urban Future) en DHM.

Meet & greet op de Dutch Future City Conference

Op 19 september 2018 organiseert de Future City Foundation samen met de Economic Board Utrecht, de Provincie Utrecht, de Jaarbeurs en met tal van andere partners de eerste editie van de Dutch Future City Conference in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het congres wordt definitief afgerekend met het idee dat de ‘smart city’ over de toekomst gaat. Want niets is minder waar. De ‘smart city’ is nu en we moeten nu de goede bestuurlijke, politieke en technische beslissingen nemen om een stad te maken die klaar is voor de toekomst én leefbaar blijft. Centraal tijdens het congres staat het verbinden van vraag en aanbod. Zo komen we samen verder.

In de netwerkruimte kunnen congresbezoekers het gesprek aangaan met de pitchers. Naast de pitches zijn er inspirerende keynote sprekers te beluisteren en kunnen de deelnemers aan de slag met de smart city in workshops.

Recent Posts