Global challenges, Dutch solutions.

Innovation Expo 2018

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Innovation Expo 2018 (IE2018) in Rotterdam. Op 4 oktober wordt de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam Zuid omgevormd tot één groot Living Lab. Juist hier, in deze bijzondere, dynamische omgeving, ervaart u tijdens de IE2018 de nieuwste trends en innovaties die bijdragen aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van ons land.

De IE2018 is een staalkaart van de meest actuele en spraakmakende ontwikkelingen die Nederland te bieden heeft. Ze laten Nederlandse oplossingen zien voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel en de benodigde sleuteltechnologieën.

Beleef VR in de gebouwde omgeving en mobiliteit!

The Urban Future zal haar laatste innovaties tonen op het gebied van Virtual Reality, de Gebouwde Omgeving & Mobiliteit. Je kunt The Urban Future vinden op de expovloer stand 20-10 (locatie 00, Onderzeebootloods).

Innovatieve samenwerkingen met data en fietsbeleid

200.000 meer forensen op de fiets en 20 procent meer fietskilometers in de periode 2017-2027. Stevige ambities. Hoe maken we ze waar? Welke innovaties helpen ons hierbij? En welke rol spelen data, industrie en infra? Kom naar de sessie van het ministerie van IenW en de Dutch Cycling Embassy en krijg via korte pitches/ petcha kucha’s antwoord op deze vragen. The Urban Future zal samen met RingRing laten zien hoe fietsdata op een innovatieve wijze kan worden ingezet om fietsbeleid inzichtelijk te maken.

Recent Posts